Saturday, September 5, 2015

Menarik di Kuala Selangor

Yang menarik di Kuala Selangor

1.Bukit Malawati: banyak monyet jinak.

2.Taman Ikan Air Tawar: ade macam2 ikan dan haiwan lain.

3.Makan2 : Nasi Ambeng, soto, pecal, seafood -Mentarang, kerang bulu

4. Kg Kuantan -Melihat Kelip2

5. Seafood segar: Pasar basah tj karang / pasar ahad tj karang


Monday, June 2, 2014

Bercuti ke Bagan Lalang. Time ni cuti sek mei/jun 2014. Pantai bagan lalang cantik. Bersih. Luas. Yg penting dekat. Menginap kat Seri Bayu Resort. Resort biase2 jek. Kali ni amek apartment 2 bilik. Nak ke pantai jalan jek dlm 1-2 minit. Memang dekat. Resort x mewah pon. Tiada fridge & x boleh masak.Ade kolam kecik & cafe. Tp x sesak. Dalam kwsn tu boleh sewa basikal rm10/jam. X byk kete & selamat. Kedai makan byk giler. Pilih jek.

Monday, March 17, 2014

Cheezy Marie Layer

Resepi mudah cheezy marie layer.
Bahan-bahan ;
250g cheese cream
200g whiping cream
1/2 tin susu pekat manis
** semua diatas diblend hingga sebati
Biskut marie coklat
1 cawan susu full krim suam

Cara2 ;
Sediakan 1 bekas. Celupkan biskut dlm susu suam dan susun selapis sehingga tutup permukaan bekas. Lapiskan dengan adunan cheese. Lapiskan lagi dgn biskut yg dicelup susu. Buat hingga abis. Akhir sekali taburkan serdak biskut. Sejukkan dlm peti sejuk sekurang2 5 jam. Mkn ketika sejuk.

Tuesday, March 11, 2014

Bercuti ke Wang Kelian

Ni dah kali ke-2 fuzza g wang kelian. Slalu g padang beso jek...rase dah jemu g situ. Raye cina aritu ajak en.anas g wang kelian & cadangan diterima...yeah! Sonok sgt g sane. Time g memang x ingat....jalan jauh...time blk baru rase kena naik bukit huhuhu...kat sane barang murah antaranya periuk, kuali, ikan bilis, udang geragau, gajus goreng, pistachio, toto,selimut tebal...eh byk ler.

Sunday, November 4, 2012

Cuti Sekolah 2012 - Percutian yang menjimatkan

Sempena cuti sekolah akhir tahun Nov-Dis 2012 ramai ibubapa yg tak nak lepaskan peluang membawa anak2x bercuti. Yg ade duit lebih tak kisah dengan caj2x (agak mahal). Tp yg budget kurang tak bermakna tak leh bercuti. Ade caranya......beli tiket murah di Groupon Malaysia, Street Deal.my dan Milk A Deal
Hanya ade beberapa jam sahaja offer ini akan tamat. Cuba lah.......Memang murah. Nak ke mane?

  Lost World of Tambun?            atau   Snow Walk Icity?                            Print lah gamba di sini...   









Friday, November 2, 2012

Hantu Kapcai


Sinopsis Hantu Kapcai

Filem sulung arahan Ghaz Abu Bakar ini mengisahkan Ajib, seorang mat rempit yang meninggal dunia selepas terlibat dengan lumba haram. Dia menjadi roh yang terperangkap di antara dunia hidup dan mati. Bagi meneruskan 'kehidupan', dia perlu menyelesaikan masalah dengan keluarganya. Namun dia menyedari bahawa dia tidak berdaya untuk melakukan apa sahaja, sehinggalah dia sedar bahawa dirinya boleh dilihat oleh Ibrahim.

Wednesday, October 31, 2012

Airasia Offer...Jom jalan 2013


Biler Airasia offer slalu nyer I tak tergoda sangat...tp kali ni kebetulan MC tambahan pula raya aji aritu jumpa kawan yg sama2x g Medan iaitu "Kak Mak @ KM". KM bg tau die g Ho Chi Minh, Vietnam dan baju2x & telekung kat sana lg cantik2x dr kat Indon. Cuba punye cuba dapat ler pulak tiket pergi blk ke HCM =RM 231.00. Ape lagi....tanpa berlengah lagi I pun cuba jaya dan akhirnye dapat jugak tiket utk bertiga. Tarikhnya Jun 2013....
       Pastu usha2x tiket g Langkawi, uols tau...RM55 sorang g balik...pergh murah!!! Tp En.Hubby tak nak.....Kalo rase nak jejalan utk taun 2013 ngan kapal tebang, leh ler cuba nasib. Insyaallah berjaya....Caiyok!!!